Elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 073 - 20 32 017 info@salarisvoorjou.nl

Zoals je wellicht al gehoord en/of gelezen hebt, stopt de overheid met bijna alle Corona regelingen als NOW, Tonk, Tozo en TVL per 1 oktober aanstaande. Een paar mogelijkheden blijven nog tot 1 januari 2022 gelden.

De maatregel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding is dit jaar al vaker verlengd. Het kabinet verlengt deze maatregel nu tot 1 januari 2022. Dit houdt in dat de werkgever tot 1 januari 2022 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen onbelast kan vergoeden, ook al maakt de werknemer deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig).

De bekende voorwaarde blijft daarbij gelden, namelijk dat die vast netto vergoeding ook al vóór 13 maart 2020 werd gegeven. Let op: het geldt dus niet voor werknemers die later (na 12 maart) in dienst zijn gekomen.

Nu veel werknemers meer vanuit huis werken, werkt de overheid aan een thuiswerkvergoeding. Door gerichte vrijstelling van de thuiswerkvergoeding kunnen werkgevers onbelast een vergoeding geven aan hun personeel voor thuiswerkkosten zoals gas, water en licht en kleine consumpties. Het Nibud heeft berekend, dat deze extra kosten oplopen tot een bedrag van gemiddeld € 2 per dag per persoon. Als deze plannen doorgaan, hoeven zij de vrije ruimte in de Werkkostenregeling in 2022 hiervoor niet meer aan te spreken. Die vrije ruimte in de werkkostenregeling werd al in 2020 en 2021 verruimd tot 3% en men denkt er over om ook in 2022 de vrije ruimte te vergroten.

Hierover volgt later meer…..